De Poorter Johan vervangt Vanhee Herman in het bijzonder comité van Meulebeke.

Op 4 januari 2023, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Meulebeke – Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kon de N-VA een vertegenwoordiger aanduiden voor het bijzonder comité van Meulebeke, vroeger beter gekend als de OCMW-raad. Herman Vanhee nam dit mandaat op. Na 4 jaar dienst geeft hij de fakkel door aan provincieraadslid Johan De Poorter. Die de komende 2 jaar de sociale dossiers in de gemeente mee zal opvolgen.

Herman Vanhee was in totaal 22 jaar mandataris in Meulebeke. En heeft om persoonlijke redenen besloten om de fakkel door te geven aan Johan. “Johan was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid.” begint Vanhee. “Maar omwille van de kansen die hij aan andere wou geven om aan politiek te doen nam hij dit mandaat niet op. Aangezien ik om persoonlijke redenen beslist heb om deze functie neer leggen lijkt het mij het ideale moment om mijn mandaat door te geven aan Johan.” Besluit Herman.

Ik ben bijzonder blij met de kans die ik krijg om de volgende 2 jaar de dossiers verder op te volgen” begint De Poorter. “In de vorige legislatuur zat ik al 6 maand in de OCMW-raad, toen omwille van tijdelijke vervanging van Machteld vanhee. En ik heb daarbij toch al de nodige ervaring opgedaan om me snel in te werken in de dossiers en de continuïteit te garanderen” gaat Johan verder. “Daarnaast wil ik Herman bedanken voor zijn jarenlange inzet voor Meulebeke. Het is mede dankzij Herman dat we N-VA in onze gemeente op de kaart gezet hebben, waarvoor heel veel dank en respect. ” vervolledigt Johan.

Herman stopt dan wel met de actieve Meulebeekse politiek maar blijft wel present als Voorzitter van de van de lokale N-VA afdeling en blijft ook achter de schermen voluit meewerken richting verkiezingen 2024

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is