Eindelijk verkeersveilige toegangspoort voor provinciedomein Bergelen

Op 28 september 2022, over deze onderwerpen: Provincie, Provincie West-Vlaanderen

West-Vlaanderen / Wevelgem –  Op donderdag 20 september 2022 keurde de Provincie West-Vlaanderen het bestek en de gunningswijze goed voor de aanleg van nieuwe fietsintrastructuur in Bergelen in Wevelgem. Provincieraadslid Johan De Poorter (N-VA) en gemeenteraadslid Filip Daem (N-VA) reageren tevreden: “Deze straat richting het provinciedomein is te smal en niet verkeersveilig. Met de aanleg van een nieuw fietspad en fietsstraat zijden komt daar eindelijk verandering in.”

 

“Met de toegenomen verkeersdrukte, onder meer naar het provinciedomein Bergelen, is het aangewezen om fietspaden aan te leggen. De verbinding tussen Moorsele en Gullegem wordt ook door de schoolgaande jeugd gebruikt. Bergelen is dan ook opgenomen als hoofdroute op de schoolfietsroutekaart. Het fietspad is 1,2 kilometer lang en wordt 2 meter breed. Deze loopt van de Koningin Fabiolastraat tot aan de brug E403. Daarnaast zal er ook een stuk fietsstraat van 4 meter breed komen,” aldus Wevelgems gemeenteraadslid Filip Daem.

 

De werken zullen starten in het voorjaar van 2023. De werken worden geschat op 1,8 miljoen euro. De provincie neemt bijna 100.000 euro voor haar rekening en de gemeente Wevelgem de rest. Via het Fietsfonds van de Vlaamse overheid zal de provincie net geen 50.000 euro kunnen recupereren. De uitvoeringstermijn bedraagt 150 werkdagen”, besluit provincieraadslid Johan De Poorter.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is