N-VA stuurt vier Tieltse/Meulebeekse kandidaten naar verkiezingen in juni: “De Vlaams welvaart versterken”

Op 18 december 2023, over deze onderwerpen: Bestuur, Provincie West-Vlaanderen, Verkiezingen 2024

De partijraad van N-VA keurde afgelopen weekend de lijsten goed voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 9 juni 2024. Er nemen ook vier gemeenteraadsleden van de nieuwe toekomstige fusiegemeente Tielt/Meulebeke deel.

Machteld Vanhee (38) staat op de 8ste plaats van de kamer
Ze werkt in als technisch adviseur in een school voor buitengewoon onderwijs De Lage Kouter in Kortrijk. Ze is op dit moment actief als gemeenteraadslid voor N-VA in Meulebeke. “Als mama van 2 kinderen maak ik me zorgen over de toekomst van onze kinderen. De Belgische staatsstructuur staat een welvarend Vlaanderen in de weg. Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel wil ze werken lonender maken en misbruiken strenger aanpakken. Ook kwaliteitsvol onderwijs staat hoog op haar agenda met veel aandacht voor de jongeren en zorg voor elk kind.”

Roos Baert (46) staat op de zevende opvolgersplaats voor de Kamer, het federale Parlement. Roos is leerkracht en zetelt momenteel in de Tielste gemeenteraad, zorgraad Tielt, Cultuurraad, het AGB en  Midwest . “Ze wil zich dan ook inzetten voor een grondige bijsturing van de leefloonrechten en uitkeringen, zodat onze welvaart behouden blijft”
 

Lieven Vaneeckhoute (54) is momenteel gemeenteraadslid in Meulebeke en is werkzaam als kaashandelaar en staat op heel wat markten in de regio. “Als zelfstandige handelaar kom ik in contact met heel veel mensen en merk ik de misnoegdheid over het federaal VIVALDI-beleid. Heel veel aankondigingspolitiek zonder enig zicht om meer mensen aan het werk te helpen en om werken meer lonend te maken”. Geeft Lieven aan.

Benedikt Van Staen (47) staat op de 8ste opvolgersplaats van de Vlaamse lijst. Benedikt is Supply Chain Manager in TWE Meulebeke, politieraadslid en N-VA fractieleider in Meulebeke.
“De staat moet zich beperken tot hun kerntaken.  Meer bevoegdheden voor Vlaanderen via de omslag naar een confederaal model. Meer mensen moeten aan de slag! Hoe meer mensen bijdragen bij een gezonde sociale zekerheid hoe meer mogelijkheden om mensen, die het nodig hebben, te ondersteunen en om te investeren in de zorg, onderwijs en welvaart.
Als Vlaming moeten we verder actief deelnemen aan de Vlaamse samenleving, waar iedereen deel kan van uitmaken. Met respect voor onze normen en waarden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is