N-VA vraagt om bij warm weer in het weekend West-Vlaamse plassen open te stellen voor zwemmers.

Op 21 juni 2023, over deze onderwerpen: Provincie, Provincie West-Vlaanderen, Vrije Tijd

West-Vlaanderen / Wevelgem / Waregem – De N-VA-fractie in de West-Vlaamse provincieraad doet bij monde van provincieraadslid Johan De Poorter uit Meulebeke een nieuwe oproep aan de West-Vlaamse deputatie om nu waterplassen in beheer van de provincie open te stellen bij warm weer. “De zwemzone van provinciedomein De Gavers in Harelbeke kan in de weekends bij warm weer nu al opengesteld mét redders. In andere provincies kunnen plassen al opengesteld worden, waarom niet in onze provincie?”

De Vlaamse regering heeft recent een ontwerpdecreet goedgekeurd dat de regels vereenvoudigt en lokale besturen toelaat om zelf zogenoemde vrije zwemzones aan te duiden. Voorwaarden als blustoestellen, douchecabines en evacuatiewegen worden afgeschaft. Ook de bodemcriteria, zoals een strook zand rond de zwemgelegenheid en een maximale hellingsgraad, worden aangepast.

Het is een steeds opnieuw oplaaiende discussie bij warm weer in de provincie West-Vlaanderen. “Er is te weinig aanbod om met redders in openlucht te zwemmen. We doen daarom de oproep aan het West-Vlaams provinciebestuur om de zwemzone van het Gavermeer in Harelbeke nu reeds open te stellen met redders bij warm weer in de weekends.”

“We hebben onze vraag overgemaakt aan het provinciebestuur en we hopen op snelle actie. Hete lentes en zomers versterken immers de vraag naar zwemmen in open water”, besluit provincieraadslid Johan De Poorter uit Meulebeke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is