N-VA wil meer laadpalen in de provincie West-Vlaanderen

Op 8 april 2024, over deze onderwerpen: Provincie
Johan De Poorter "N-VA wil meer laadpalen in de provincie West-Vlaanderen"

West-Vlaanderen – De provincie West-Vlaanderen voorziet 9 nieuwe laadpalen op locaties van de provincie West-Vlaanderen. Dit blijkt uit een antwoord van de deputatie aan provincieraadslid Johan De Poorter uit Meulebeke. “Dit brengt het totaal aantal op 19 laadpalen. De laadpalen bevinden zich bijna allemaal op provinciedomeinen, van De Gavers in Harelbeke tot het Zwin Natuurpark in Knokke. Een goede zaak voor bezoekers én voor het personeel. In de toekomst moet er nog meer aanbod komen.”
Op vandaag staan er op locaties van de provincie West-Vlaanderen telkens 2 laadpalen (4 laadpunten) bij Boeverbos (Brugge), de Gavers (Harelbeke) en in het Zwin Natuur Park (Knokke) en telkens 1 laadpaal (2 laadpunten) bij de Palingbeek (Ieper), het Wereldhuis (Roeselare) en Inagro (Beitem).

“In het kader van deze uitbreiding heeft de deputatie besloten om geen snellaadpalen op provinciaal patrimonium te plaatsen. Dit omdat dergelijke palen niet gericht zijn op bezoekers of werknemers van de provinciedomeinen, maar eerder op voertuigen op doorreis, zonder de intentie het provinciaal domein te bezoeken. Bovendien moeten snellaadpalen praktisch gezien 24/7 toegankelijk zijn, iets wat niet altijd wenselijk is voor de provincie als domeinbeheerder. Ook voldoen snellaadpalen aan hogere technische vereisten inzake beschikbaar vermogen dan gewone laadpalen,” merkt raadslid De Poorter op.

De locaties voor de 9 nieuwe laadpalen zijn momenteel in behandeling. Deze omvatten provinciedomein Sterrebos te Roeselare, Duinpanne bij De Panne, Inagro te Beitem, Acasus te Veurne, Esenkasteel in Diksmuide, D’Aertrycke in Torhout en parking Kasteeldreef te Kemmel bij Heuvelland. Daarnaast zullen extra laadpalen worden geplaatst vanwege de grote vraag bij provinciehuis Boeverbos en parking Wittemolenstraat bij Tillegembos.

Provincieraadslid Johan De Poorter benadrukt het belang van deze uitbreiding: "We zijn tevreden met de eerste stappen naar het plaatsen van de laadpalen. Maar het is belangrijk dat er in de toekomst nog meer laadpaalpunten worden geplaatst."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is