U bent hier
De Haandeput: kiezen tussen de pest en cholera van de CD&V
De Haandeput een rustige wijk waar tot voor kort menig inwoner van Meulebeke niet wist waar die ligt.
Maar de voltallige CD&V meerderheid heeft daar anders over beslist om juist op deze rustige open groene plaats een regionaal en een lokaal bedrijventerrein in te planten. De bom ontplofte op 10 augustus tijdens de gemeenteraad waar de beleidsmensen geen andere lokaties willen onderzoeken en dat terwijl er een 35 mensen van de wijk Haandeput en aanpalende straten aanwezig waren.
De gekende Meulebeekse paraplu ging open en het was de schuld van de provincie. Maar burgemeester Vanpoucke en schepen van ruimtelijke ordening Verwilst zijn tot nader orde toch beleidsmensen van de gemeente. Dan zijn ze waarschijnlijk vergeten dat ze zelf de mensen van de woningen op 17 juli en 1 augustus tot zich geroepen hebben met de mededeling dat het voor 99% zeker is dat hun huizen moeten wijken voor industrie!!
Daarop is er terecht veel sympathie gekomen vanuit de Meulebeekse bevolking. Een echte Meulebekenaar denkt met zijn hart en tekende met veel overtuiging de petitie. Zelf tot 3000 handtekeningen!! Alleen de beleidsmensen denken met de geldbeugel en hopen op de jackpot!!! Wat een schande!!!!!!
Wanneer de CD&V zich met deze uitspraken terecht vastrijdt en zeer veel gezichtsverlies lijdt, wordt het geweer van schouder verwisselt. Niet vergeten dat het wel degelijk de gemeente is die het GRS in openbaar onderzoek heeft gebracht waarin duidelijk stond dat alle huizen dienden te verdwijnen. Ondertussen werden beloftes gedaan aan enkele bewoners om het verzet tegen de industriezone te breken. Maar helaas, het actiecomité Handen Af houdt stand en er komen tal van sympathisanten aansluiten.
Communicatie is een term die door het is. De bewoners worden aan hun lot overgelaten. Geen antwoorden op de gestelde vragen, of we zijn er mee bezig en val ons niet lastig. Daarmee hoopt de voltallige CD&V dat de bewoners op de knieën zouden vallen. Hier slaat de meerderheid nogmaals de bal volledig verkeerd met als hoogtepunt het uitzetten van de bewoners en de media, door de talrijk opgeroepen politiediensten, voor de gemeenteraadszitting bij het afgeven van de petities op 16/11/2011 in Vondel.
Op 5 januari 2012 komt er positief nieuws uit de provincie. Het regionaal bedrijventerrein kan niet in Meulebeke. Onmiddellijk reactie van CD&V, we zijn in snelheid gepakt maar we gaan door op deze lokatie. Het is hier overduidelijk dat het wel degelijk de gemeente is die in de Haandeput een industriezone wil, want nu heeft de provincie een duidelijk standpunt ingenomen. De Meulebeekse paraplu is doorprikt en de beleidsmensen staan met het schaamrood op de wangen want nu moeten ze zelf de kastanjes uit het vuur halen.
Op 18 januari komt de beleidsploeg met de oplossing.. Een gewijzigd plan wordt voorgesteld: een gemengd lokaal bedrijventerrein waar 6 van de 7 huizen mogen blijven staan. De industriezone begint al vanaf 2m van de woningen en gaat dwars door aangelegde tuinen van de bewoners. Dat is de oplossing volgens de huidige beleidsploeg. Deze definitie bestaat niet in de wetgeving. Voor de bewoners is dit kiezen tussen de pest de cholera. Want volgens de beleidsploeg is een industriezone neerpoten tussen de huizen de beste oplossing, maar niet aan hun huis wel te verstaan!!
Bij navraag blijkt dat een gemengd lokaal bedrijventerrein aan dezelfde voorwaarden van ontsluiting moet voldoen dan van een regionaal bedrijventerrein. Zoals in het informatieblad van de gemeente staat dat een bedrijventerrein moet voldoen aan 3 voorwaarden. De 1ste voorwaarde is ontsluiten aan een primaire of secundaire weg. De Tieltstraat is geen primaire of secundaire weg. Dat betekent dat er al aan de eerste voorwaarde niet voldaan is. Wij nodigen iedere Meulebekenaar uit om eens naar de bank te gaan voor een lening. Als de voorwaarde van de bank is dat je aan 3 voorwaarden moet voldoen om een deal te kunnen sluiten. Wanneer je al niet voldoet aan 1 voorwaarde dan mag er gevreesd worden dat er een deal uit de bus komt. Wel dit is hetzelfde met het gemengd lokaal bedrijventerrein. Maar de eigenwijsheid van de CD&V is onuitputtelijk.
Hiermee is duidelijk aangetoond dat de beleidsmensen geen inspraak toelaten. Ze willen gewoon hun eigen ding doen zonder communiceren en met de harde aanpak.
Wij als N-VA kunnen dit nooit tolereren en steunen volop de mensen van de getroffen wijk Haandeput.