N-VA vraagt om Vlaamse vlag opnieuw uit te hangen in provinciedomein De Gavers.

Op 5 juli 2023, over deze onderwerpen: Provincie, Provincie West-Vlaanderen

West-Vlaanderen / Harelbeke – Johan De Poorter (N-VA) vraagt het provinciebestuur op om opnieuw de Vlaamse vlag uit te hangen in provinciedomein De Gavers in Harelbeke. “Er hangt al enkele maanden geen Vlaamse vlag meer uit aan de ingang van het domein. Volgens richtlijnen van de Vlaamse overheid moet de vlag verplicht uithangen op 11 juli, de officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. De tijd dringt dus”, aldus provincieraadslid Johan De Poorter.

Een aantal maanden geleden werden de Europese, Belgische en West-Vlaamse vlag aan de ingang van provinciedomein De Gavers verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren. “Ook de Vlaamse vlag werd weggenomen maar hangt nog steeds niet terug”, zucht De Poorter. “Volgens de richtlijnen van de Vlaamse overheid  moet de Vlaamse vlag verplicht uithangen  op 11 juli, de officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap aan alle provinciale gebouwen”.

De Poorter diende intussen een vraag in bij het provinciebestuur maar ontving tot op heden geen antwoord. “11 juli is voor de N-VA de dag waarop we als fiere Vlamingen de Vlaamse vlag laten wapperen. Het is voor ons vanzelfsprekend dat de vlag van de Vlaamse Gemeenschap ook die dag uithangt in alle provinciedomeinen en bij alle provinciale gebouwen”, besluit De Poorter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is